Renskavspanna

15
4
Renskavspanna

Renskavspanna är en mättande och välsmakande varmrätt som passar både till lunch och middag! Bjud på norrländska smaker och servera med potatispuré, haricots verts och bröd.

Renskavspanna

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 paprika
2 paket renskav (à 240 g)
1 msk olja
1 dl köttbuljong
1 dl mini fraiche (5%)
salt och peppar
hackad färsk timjan

Till servering

potatispuré
haricots verts (bönor)
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Mjölkproteinfritt: Mini fraiche kan bytas ut mot soja- eller havrebaserad grädde.
Laktosfritt: Byt ut mini fraiche mot laktosfri crème fraiche (alt låglaktos crème fraiche).
Glutenfritt: Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut renskav mot annat skav

Gröna tipset: Byt ut renskav mot quorn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Jaana

2022-02-21

Jag är känslig för bitar som studsar och knastrar mellan tänderna så det här var inget för mig.

Mikaela

2011-02-24

Bra snabbmat som till och med barnen åt! Gott och lätt att variera. Jag hade bara rödlök, det funkade oxå.

Ica

2007-01-25

Hej! Ber om ursäkt för misstaget, men nu har vi döpt om rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 1824 KJ / 435 kCal
Fett 14 g
Läs mer om näringsvärden