UNDER 30 MIN | Medel

Kikärtspasta Verdure med renskav, spenat, paprika och kapris

Kikärtspasta är ett gott alternativ till vanlig pasta. Eftersom pastan är gjord av mjöl från kikärtor är den naturligt glutenfri och innehåller mer protein. Med pastasåsen Verdure som bas kokar du enkelt ihop en smakrik sås till pastan, med renskav, paprika och kapris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina renskaven.
  2. Stek renskaven i omgångar i oljan i en stekpanna. 
  3. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. 
  4. Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Häll av kaprisen i en sil. 
  5. Koka upp pastasåsen och buljongen i en kastrull tillsammans med renskav, paprika och kapris. Smaksätt med salt och peppar.  
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och blanda ner den och spenaten i såsen. 
  7. Till servering: Servera pastan med riven parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym eller utesluta parmesanosten.

Näringsvärdet är exkl. parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp renskav (à 240 g)
  • 2 msk olja
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk avrunnen kapris
  • 400 g pastasås (gärna verdure)
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port kikärtspasta
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • riven parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2525 kJ / 605 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept