Kikärtspasta Verdure med renskav, spenat, paprika och kapris

4
0
Kikärtspasta Verdure med renskav, spenat, paprika och kapris

Kikärtspasta är ett gott alternativ till vanlig pasta. Eftersom pastan är gjord av mjöl från kikärtor är den naturligt glutenfri och innehåller mer protein. Med pastasåsen Verdure som bas kokar du enkelt ihop en smakrik sås till pastan, med renskav, paprika och kapris.

Skriv ut
Kikärtspasta Verdure med renskav, spenat, paprika och kapris

Ingredienser

4 portioner
2
förp renskav (à 240 g)
2 msk
olja
2
gula paprikor
2 msk
avrunnen kapris
400 g
pastasås (gärna verdure)
4 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
svartpeppar
4
port kikärtspasta
65 g
babyspenat

Till servering

riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym eller utesluta parmesanosten.

Näringsvärdet är exkl. parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2525 KJ / 605 kCal
Fett 25 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept