Kikärtspasta Verdure med renskav, spenat, paprika och kapris
Kikärtspasta är ett gott alternativ till vanlig pasta. Eftersom pastan är gjord av mjöl från kikärtor är den naturligt glutenfri och innehåller mer protein. Med pastasåsen Verdure som bas kokar du enkelt ihop en smakrik sås till pastan, med renskav, paprika och kapris.
Ingredienser
4 portioner
2 förp renskav (à 240 g)
2 msk olja
2 gula paprikor
2 msk avrunnen kapris
400 g pastasås (gärna verdure)
4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
4 port kikärtspasta
65 g babyspenat
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. parmesanost.
Energi2525 KJ / 605 kCal
Fett25 g
Salt4.5 g
Kolhydrater51 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer