Grönkålslasagne med svamp

Betyg 4.3 av 5.136 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Grönkålslasagne med svamp

Härlig och ganska lat lasagne med grönkål och svamp som du lagar på nolltid. Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till en lite snabbare lasagne. Fräs svamp och grönkål, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Den färdiglagade lasagnen i ugnsformen framställd på exempelvis ett bord.

Ingredienser

4 portioner
300 g färsk svamp (t ex champinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
150 g skuren grönkål (eller se tips)
2 förp färskost (à 200 g)
4 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
smör till formen

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Gott! La till soltorkade tomater och använde färskost med vitlök och örter samt rysk yougurt i stuvningen.

    Alina

  • Supergott! Hackade i soltorkade tomater också och hade smakrik ost - blev toppen!

    Elin

  • Nja... Helt okej, men finns betydligt roligare och godare vegetariska lasagnerecept .

    Sara

  • Som vegetarian kan jag hälsa att detta är den godaste vegetariska lasagnen jag någonsin ätit! Jag använde färsk svartkål (300g), färskost med smak av vitlök och örter, oddlys barista havredryck istället för mjölk och strödde en mozzarella på toppen. Gudomligt gott!

    Victoria

  • Mycket gott! Gjorde med kycklingfärs och grönkål samt svarta bönor, tänker även testa med svamp nästa gång. En paket färskost plus hälften grädde, hälften mjölk. Praktiskt att slippa fixa ostsås!

    Linda

  • Väldigt gott! Vi hade i grön- och svartkål samt en svampbuljong och muskotnöt för extra smak.

    Rebecka

  • Enkelt och snabbt recept. Jag använde skogschampinjoner och grönkål. Kryddade lite extra med chilifrukt, provencalska örter och buljongtärning. Bytte ut hälften av mjölken till grädde och det blev krämigt och gott.

    Katrina

  • Enkel att tillaga och väldigt god.

    Linda

  • Superenkel att göra! Önskar tips på kryddning för det tyckte jag behövdes.

    Solveig

  • Hur många kalorier är det per portion i denna?

    Nina

    Hej Nina! Nu har vi näringsberäknat även detta recept. Du ser siffrorna här ovanför. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lax- och grönkålslasagne
    Betyg 3.2 av 5.285 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumilasagne med grönkål
    Betyg 4.2 av 5.151 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lasagne bianco med ärter och svamp
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkål- och parmesanchips
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad