Grönkålslasagne med svamp

Härlig och ganska lat lasagne med grönkål och svamp som du lagar på nolltid. Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till en lite snabbare lasagne. Fräs svamp och grönkål, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Ingredienser
4 portioner
300 g färsk svamp (t ex champinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
150 g skuren grönkål (eller se tips)
2 förp färskost (à 200 g)
4 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
smör till formen
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja... Helt okej, men finns betydligt roligare och godare vegetariska lasagnerecept .
Sara
2025-01-22Som vegetarian kan jag hälsa att detta är den godaste vegetariska lasagnen jag någonsin ätit! Jag använde färsk svartkål (300g), färskost med smak av vitlök och örter, oddlys barista havredryck istället för mjölk och strödde en mozzarella på toppen. Gudomligt gott!
Victoria
2024-09-20Mycket gott! Gjorde med kycklingfärs och grönkål samt svarta bönor, tänker även testa med svamp nästa gång. En paket färskost plus hälften grädde, hälften mjölk. Praktiskt att slippa fixa ostsås!
Linda
2023-12-28