Laga en god klassiker med detta recept på färsig vitkålspanna. Fräs köttfärs, lök och kål ordentligt och servera till kokt potatis, snabba rårörda lingon samt en mild klick matyoghurt. Variera pannan med sirap för en mer kålpuddingliknande rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
46 2011
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt eller laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Måltiden blir lika god med kycklingfärs istället för blandfärs och samtidigt minskar du klimatpåverkan med 71 %. Vågar du vego och väljer vegetarisk färs istället för blandfärs minskar du påverkan med 79 %.
Båda valen skapar även en mer hälsosam måltid.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Krister
2011-11-30Jaha, inte nytt under solen, väldigt mycket kålpudding som ju är gott men inte annorlunda. Typisk vuxenrätt!