Färsig vitkålspanna med rårörda lingon

10
1
Färsig vitkålspanna med rårörda lingon

Laga en god klassiker med detta recept på färsig vitkålspanna. Fräs köttfärs, lök och kål ordentligt och servera till kokt potatis, snabba rårörda lingon samt en mild klick matyoghurt. Variera pannan med sirap för en mer kålpuddingliknande rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Färsig vitkålspanna med rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g fast potatis
1 1/2 rödlök
ca 750 g vitkål
2 msk smör eller margarin
ca 400 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk kinesisk soja
matyoghurt till servering

Rårörda lingon

225 g tinade lingon
4/5 dl strösocker

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj tamarisoja.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt eller laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Klimatanpassa

Måltiden blir lika god med kycklingfärs istället för blandfärs och samtidigt minskar du klimatpåverkan med 71 %. Vågar du vego och väljer vegetarisk färs istället för blandfärs minskar du påverkan med 79 %.
Båda valen skapar även en mer hälsosam måltid.

Gör så här

Tips

Det är gott att låta 1–2 msk ljus sirap fräsa med vitkålen sista minuten (för 4 port). Sirapen lockar fram kålens naturliga sötma och gör att rätten påminner om kålpudding.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Krister

2011-11-30

Jaha, inte nytt under solen, väldigt mycket kålpudding som ju är gott men inte annorlunda. Typisk vuxenrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2662 KJ / 638 kCal
Fett 21.5 g
Salt 2.63 g
Kolhydrater 76.9 g
Protein 27.3 g
Läs mer om näringsvärden