Färsig vitkålspanna med rårörda lingon
Laga en god klassiker med detta recept på färsig vitkålspanna. Fräs köttfärs, lök och kål ordentligt och servera till kokt potatis, snabba rårörda lingon samt en mild klick matyoghurt. Variera pannan med sirap för en mer kålpuddingliknande rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g fast potatis
1 1/2 rödlök
ca 750 g vitkål
2 msk smör eller margarin
ca 400 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk kinesisk soja
matyoghurt till servering
Rårörda lingon
225 g tinade lingon
4/5 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 638 kCal
Fett21.5 g
Salt2.63 g
Kolhydrater76.9 g
Protein27.3 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jaha, inte nytt under solen, väldigt mycket kålpudding som ju är gott men inte annorlunda. Typisk vuxenrätt!
Krister
2011-11-30