Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skånsk kålsoppa

Gör en värmande soppa till middag genom att följa receptet till denna skånska kålsoppa. Koka bara upp spadet med kryddpeppar och lagerblad före du lägger i det salta, rimmade fläsket och grönsaker. En mättande soppa som avnjuts med senap och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläsket i tärningar och kålen i små bitar eller fina strimlor. Skala och skiva morötterna. Skala potatisarna och skär dem i bitar.
  2. Koka upp spadet med kryddorna. Lägg i grönsakerna och fläsket. Koka under lock ca 30 min. Smaka av, salta och peppra. Blanda i rikligt med hackad persilja.
  3. Servera med senap och bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g rimmat fläsk
  • 500 g vitkål
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 1/2 l kött- eller skinkspad eller vatten + buljongtärning (1 1/2 l spad motsvarar vatten + 1 buljongtärning)
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • persilja
Till servering
  • senap
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4 kJ / 340 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden