Skånsk kålsoppa

39
3
Skånsk kålsoppa

Gör en värmande soppa till middag genom att följa receptet till denna skånska kålsoppa. Koka bara upp spadet med kryddpeppar och lagerblad före du lägger i det salta, rimmade fläsket och grönsaker. En mättande soppa som avnjuts med senap och bröd.

Skånsk kålsoppa

Ingredienser

6 portioner
250 g rimmat fläsk
500 g vitkål
2 morötter
4 potatisar
1 1/2 l kött- eller skinkspad eller vatten + buljongtärning (1 1/2 l spad motsvarar vatten + 1 buljongtärning)
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
salt och peppar
persilja

Till servering

senap
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Stig

2021-09-10

I riktig skånsk kålsoppa har jag fått lära mig att det ska vara rimmad oxbringa och inte rimmat fläsk.

Lena

2021-07-11

Gud så gott.

Maria

2012-10-08

Receptet är inte SKÅNSK kålsoppa!!!!!! Det skall vara brynt kål i en sådan. Allt annat är 25-öreskålsoppa

Näringsvärde per portion

Energi 4 KJ / 340 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden