Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Vitkål är idealiskt att snabbsteka. Den behåller krispet, men blir sötare och mildare i smaken. Här får vitkålen asiatiska smaktoner med chili, ingefära och japansk soja. Den kryddpeppriga fläskkarrén går bra att byta mot till exempel tofu eller lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt kryddpepparn i en mortel.
  2. Krydda fläskkarrén med kryddpeppar och salt. 
  3. Stek köttet i 1 msk av oljan (för 4 portioner) i en stor stekpanna 3–4 minuter per sida. Låt köttet vila.
  4. Skala och finhacka löken. Skär bort den hårda mittstocken på kålen. Skär kålen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. 
  5. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 
  6. Stek lök och kål i resterande olja i en stekpanna/wok ca 5 minuter, tills det är glansigt med lite färg.
  7. Tillsätt chili (spara lite till garnering) och ingefära. Häll på soja, sirap och vatten. Låt koka 1 minut.
  8. Hacka nötterna och hälften av koriandern grovt och vänd ner i kålen.
  9. Fördela kålen på tallrikar. Skär köttet i sneda remsor och lägg ovanpå kålen.
  10. Garnera med finhackad chili och koriander. Servera gärna med ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 4 skivor fläskkarré (à ca 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olja
  • 1 gul lök
  • ca 650 g vitkål
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 msk vatten
  • 1 dl salta cashewnötter
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan