Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
2
Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Vitkål är idealiskt att snabbsteka. Den behåller krispet, men blir sötare och mildare i smaken. Här får vitkålen asiatiska smaktoner med chili, ingefära och japansk soja. Den kryddpeppriga fläskkarrén går bra att byta mot till exempel tofu eller lax.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  kryddpepparkorn
4   skivor fläskkarré (à ca 125 g)
1 tsk  salt
3 msk  olja
1   gul lök
ca 650 g  vitkål
1/2 - 1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk  finriven färsk ingefära
4 msk  japansk soja
2 msk  ljus sirap
3 msk  vatten
1 dl  salta cashewnötter
1   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Alltså kålen blir ju så god! Perfekt sätt att äta vitkål 👌 och hela kombinationen är riktigt bra!

Johanna

2022-01-27

Jättegott och överraskande! Kryddpeppar är ju inte det första man tänker sig som krydda på kött. Vi valde förresten fläskytterfilé i s f karré. Detta är definitivt ett recept vi kommer att använda många gånger!

Christina

2014-09-14

Testa liknande recept

Grillad fläskkarrésallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kål- och pak choimix med teriyakisås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varmkorv med äpple- och nöttopping
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserad karré med kål- och sesamsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bowl med matvete och långbakad karré
Betyg 4.8 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga