Wokad vitkål med cashewnötter och pepprig karré
Vitkål är idealiskt att snabbsteka. Den behåller krispet, men blir sötare och mildare i smaken. Här får vitkålen asiatiska smaktoner med chili, ingefära och japansk soja. Den kryddpeppriga fläskkarrén går bra att byta mot till exempel tofu eller lax.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 tsk kryddpepparkorn
4 skivor fläskkarré (à ca 125 g)
1 tsk salt
3 msk olja
1 gul lök
ca 650 g vitkål
1/2 - 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk finriven färsk ingefära
4 msk japansk soja
2 msk ljus sirap
3 msk vatten
1 dl salta cashewnötter
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alltså kålen blir ju så god! Perfekt sätt att äta vitkål 👌 och hela kombinationen är riktigt bra!
Johanna
2022-01-27Jättegott och överraskande! Kryddpeppar är ju inte det första man tänker sig som krydda på kött. Vi valde förresten fläskytterfilé i s f karré. Detta är definitivt ett recept vi kommer att använda många gånger!
Christina
2014-09-14