Helenas brunkål
Brunkål är ett smarrigt tillbehör till julbordets läckerheter. Brunkålen gör du av vitkål och lök som får sina smaker från bland annat sirap och skinkspad, en smakrik blandning till övrig mat.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
10 portioner
1 kg vitkål (gärna spetskål)
1 - 1 1/2 gul lök
3 msk smör
1 lagerblad
2 krm malen vitpeppar
2 dl ljus sirap
1 dl ättiksprit (12%)
5 dl skinkspad eller hönsbuljong
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett utmärkt recept. Men man bör koka under lock en timma och sedan koka utan lock i ytterligare en timma. Jag tog mej friheten att lägga i en bit varmrökt fläsk under kokningen, och det blev underbart gott.
Anna-christina
2022-12-08Hej alla recept ni har på brunkål anger alldeles för korta tillagningstider. I år har jag provat igen och det gamla recept jag hittade angav 8 timmars koktid och äntligen liknar det min gamla skånska mormors brunkål. Hälsningar Stefan Larsson
Stefan
2016-12-19Kanongod
Rolf
2009-12-10