Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helenas brunkål

Brunkål är ett smarrigt tillbehör till julbordets läckerheter. Brunkålen gör du av vitkål och lök som får sina smaker från bland annat sirap och skinkspad, en smakrik blandning till övrig mat.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort rotfästet och strimla kålen.
  2. Skala, dela och strimla löken. Fräs kål och lök med smöret i en rymlig kastrull tills kålen blivit mjuk, ca 10 minuter. Krydda med lagerblad och peppar.
  3. Tillsätt sirap, ättika och skinkspad. Låt koka på svag värme utan lock tills vätskan kokat bort, 40-50 minuter. Rör om då och då. Smaka ev av med salt.

För alla

Om buljong används, läs noga ingrediensförteckningen.
I övrigt är rätten fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin eller olja att fräsa kålen i.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg vitkål (gärna spetskål)
  • 1 1/2 gul lök
  • 3 msk smör
  • 1 lagerblad
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 5 dl skinkspad eller hönsbuljong
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB