Skånsk kålsoppa

Betyg 2.3 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Skånsk kålsoppa

Gör en värmande soppa till middag genom att följa receptet till denna skånska kålsoppa. Koka bara upp spadet med kryddpeppar och lagerblad före du lägger i det salta, rimmade fläsket och grönsaker. En mättande soppa som avnjuts med senap och bröd.

Skånsk kålsoppa

Ingredienser

6 portioner
250 g rimmat fläsk
500 g vitkål
2 morötter
4 potatisar
1 1/2 l kött- eller skinkspad eller vatten + buljongtärning (1 1/2 l spad motsvarar vatten + 1 buljongtärning)
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
salt
peppar
persilja

Till servering

senap
bröd

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • I riktig skånsk kålsoppa har jag fått lära mig att det ska vara rimmad oxbringa och inte rimmat fläsk.

    Stig

  • Gud så gott.

    Lena

  • Receptet är inte SKÅNSK kålsoppa!!!!!! Det skall vara brynt kål i en sådan. Allt annat är 25-öreskålsoppa

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi4 KJ / 340 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helenas brunkål
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coleslaw, grundrecept
    Betyg 2.5 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Syltad kål
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunkål
    Betyg 4.3 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad