Skånsk kålsoppa

Gör en värmande soppa till middag genom att följa receptet till denna skånska kålsoppa. Koka bara upp spadet med kryddpeppar och lagerblad före du lägger i det salta, rimmade fläsket och grönsaker. En mättande soppa som avnjuts med senap och bröd.

Ingredienser
6 portioner
250 g rimmat fläsk
500 g vitkål
2 morötter
4 potatisar
1 1/2 l kött- eller skinkspad eller vatten + buljongtärning (1 1/2 l spad motsvarar vatten + 1 buljongtärning)
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
salt
peppar
persilja
Till servering
senap
bröd
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4 KJ / 340 kCal
Fett17 g
Kommentarer
3 stI riktig skånsk kålsoppa har jag fått lära mig att det ska vara rimmad oxbringa och inte rimmat fläsk.
Stig
Gud så gott.
Lena
Receptet är inte SKÅNSK kålsoppa!!!!!! Det skall vara brynt kål i en sådan. Allt annat är 25-öreskålsoppa
Maria