Skaldjurspasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjurspasta

Att bjuda på en härlig skaldjurspasta mitt i veckan är varken knepigt eller tidskrävande om du har en skaldjursmix i frysen. Tillsammans med en förpackning vinkokta musslor, skalade räkor och lite annat gott är rätten redo på under en halvtimme!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjuren om de är frysta.
  2. Skär tomaten i små tärningar.
  3. Koka upp grädde, mjölk, vin och buljongtärning i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten. Rör ner i kastrullen, koka 30 sekunder och håll varmt.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Tillsätt vinkokta musslor i såsen och koka upp. Vänd ner pasta, räkor, skaldjursmix, tomat och persilja.
  6. Smaka av med salt och peppar och servera med färskriven parmesan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tomat
  • 1 1/2 dl vispgrädde (40%)
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk majsstärkelse
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 1 förp vinkokta musslor (à 670 g)
  • 200 g skalade räkor
  • 350 g skaldjursmix
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan