UNDER 30 MIN | Enkel

Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle

Upp med handen ni som alltid beställer pasta med skaldjur ute på italiensk restaurang! Detta recept är verkligen något du vill spara på, då det innehåller härlig smaksatt papardelle, skaldjur, krispiga grönsaker och en krämighet från crème fraichen. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjursmixen.
  2. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan, bellaverden och ärtorna.
  3. Koka pastan, bellaverden och ärtorna i 3 minuter. Häll av i ett durkslag.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan igen och fräs skaldjursmixen hastigt i oljan. Sänk värmen och rör i crème fraichen. Låt det bli varmt.
  5. Servera skaldjursmixen till pastan, bellaverden och sockerärtorna. Strö över ruccola.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g färsk pasta (gärna persilje- och vitlökspappardelle)
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 150 g sockerärtor
  • 350 g fryst skaldjursmix
  • 1 msk olja
  • 2 dl crème fraiche med paprika & chili
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 592 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept