Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås

Mmm är det enda man får ur sig efter att ha smakat den här rätten! Grönsaker får fräsa, sedan tillsätts skaldjuren, crème fraiche och saffran. Det blandas sedan med al dente-kokt pasta och serveras med tomater och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2616 KJ / 627 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stJag kryddade med citronpeppar istället. Sen la vi till lite grädde, vitt vin och citron juice. Blev supergott
Louise
Ganska uppskattat. Vi hade inte rätt creme fraiche men tillsatte saffran istället. Nästa gång tillsätter vi även lite fiskbuljong då rätten saknade läte sälta.
Evert
Smidigt och gott! Du kan krydda upp den efter egen smak - tillsätta gärna extra grönsaker... Mums! 😃
Nina