Kräftor och girasole med tomat och mozzarella
Girasole är fyllda runda pastaknyten, som här smaksatts med tomat och mozzarella. Äts med fördel tillsammans med en kräftsås, gjord på grädde och smaksatt med senap, kräftsjärtar och krispiga tomater. Strö mâchesallad över rätten innan servering och du har en måltid att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
2 portioner
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
250 g körsbärstomater
2 port färsk fylld pasta med tomat och mozzarella (gärna girasole)
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 612 kCal
Fett30 g
Salt2.85 g
Kolhydrater39 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer