Lyxig fisk och skaldjursgryta
Lyxig fisk- och skaldjursgryta som du kommer älska! Grytan blir extra festlig med både fisk, kräftor och blåmusslor. Servera din varma gryta som huvudrätt med len aioli och knapriga krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 l fiskbuljong
2 dl torrt vin
15 - 20 blåmusslor
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 g saffran
lite smör
1 morot
1 liten purjolök
5 - 6 potatisar
600 g fisk i bitar (t ex lax, kolja)
200 g räkor eller kräftstjärtar
Till servering
krutonger eller bröd
aioli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Saknar energiberäkningen? Jätteroligt att få såna underbara recept men jättebra med kcal mängd för oss som vill hålla lite koll 😉
Helena
2021-10-05En enkel och snabb variant som brukar gå hem oss både barn och vuxna är att göra den utan blåmusslor, med lite mindre fisk (endast lax) samt lite mer potatis. Den går alltid hem hos både barn och vuxna. Brukar ha räkor istället för kräftstjärtar. Räkorna har jag i en skål brevid så att det funkar för de som ej gillar räkor också. Brukar servera vitlöksbröd gjorda med vitlök, persilja och smör till.
Katrin
2021-07-04Väldigt konstig bild - det är räkor på den men det saknas i receptet... O likaså krutongerna, det där är en brödskiva :D
Sara
2020-11-16Hej Sara! Tack för din kommentar. Vi har nu justerat i receptet. Lycka till med fiskgrytan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-17