Skaldjurslasagne med ricotta och tomat
Bjud på en lyxig skaldjurslasagne med räkor till middag! I denna lasagne med skaldjur ingår också purjolök, fänkål, vitt vin, spenat, ricotta och körsbärstomater. Lasagnen toppas med parmesan före gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (à ca 250 g)
1 fänkål (à ca 250 g)
1 riven vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl vitt vin
100 g bladspenat
1 tsk salt
4 krm peppar
250 g ricottaost
3 dl vispgrädde
2 msk konc hummerfond
2 tsk finrivet citronskal
250 g körsbärstomater
200 g färska lasagneplattor
ca 250 g skalade färska räkor
1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3218 KJ / 770 kCal
Fett46 g
Salt7 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod och med extra mycket räkor i😍
Marie
2024-06-16Jättegod! Jag la till lite extra räkor.
Maria
2024-01-22Det var gott men inte fantastiskt med tanke på ingredienserna. Dagen efter hade smakerna satt sig mer så därför får den 4 stjärnor. Kommer inte göra igen tror jag, inte riktigt värt besväret och kostnaden.
Moa
2023-11-27