Skaldjurslasagne med ricotta och tomat

Bjud på en lyxig skaldjurslasagne med räkor till middag! I denna lasagne med skaldjur ingår också purjolök, fänkål, vitt vin, spenat, ricotta och körsbärstomater. Lasagnen toppas med parmesan före gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (à ca 250 g)
1 fänkål (à ca 250 g)
1 riven vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl vitt vin
100 g bladspenat
1 tsk salt
4 krm peppar
250 g ricottaost
3 dl vispgrädde
2 msk konc hummerfond
2 tsk finrivet citronskal
250 g körsbärstomater
200 g färska lasagneplattor
ca 250 g skalade färska räkor
1 dl riven parmesan
Gör så här
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3218 KJ / 770 kCal
Fett46 g
Salt7 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stDen blev väldigt lös! (men god) borde jag ha vispat såsen med elvisp?!
Margareta
Galet gott!
Pia
Supergod lasagne som jag gjort flera ggr 👌🏼 Brukar lägga till varmrökt lax av god kvalitet. Helena
Helena