En läcker och tilltalande gryta med intensiva smaker från kryddor, grönsaker och havets läckerheter! Grytan blir härligt krämig med grädde och de fina smakerna kommer från bland annat vitlök, cayennepeppar, timjan och persilja. När den puttrat färdigt på spisen - servera direkt med nygräddad surdegsbaguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
43 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mariana
2021-06-23Med ganska god variation blev det grymt gott. Aubergine istället för potatis och morot. Bytte ut cayenne och timjan tiłl chili flakes och oregano. Drog ner på vätskan, och avände grädde på en höft, inget vatten. Fiskbuljong tärning förstås. La till lite citron. I sista stund i butiken tog jag musselkött istället för att det skulle vara lättare för min man att äta det. Han tyckte det var jätte gott. Vi gillar lite krämigare, men det får jag tiłl nästa gång. Såsen blev som sagt en helt fantastisk smakupplevelse. 😋
Christina
2016-07-14Superbra recept. Brukar lägga i lite fisktärningar, torsk och lax, mot slutet. Lätt att dubblera, passar både vardag och fest.
Mia
2015-10-23Grytan var jättegod innan vi hällde i kräftorna. Vi hade nämligen fått kräftor med dillsmak vilket jag inte tror var meningen? Blev för salt och för många olika smaker på samma gång...