Fiskgryta med blåmusslor och oliver
Klassisk fisksoppa där grönsaker och kolja får sjuda i en mustig fiskbuljong kryddad med chilipulver, lagerblad och timjan. Pricken över i:et är de vackra blåmusslorna som adderar härlig smak av hav.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
3 morötter
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1 burk gröna oliver (à 227 g)
1/2 kruka persilja
150 g haricots verts (bönor)
ca 600 g koljafilé
450 g blåmusslor med skal
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2736 KJ / 652 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein56 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer