Fiskgryta med blåmusslor och oliver

4
0
Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Klassisk fisksoppa där grönsaker och kolja får sjuda i en mustig fiskbuljong kryddad med chilipulver, lagerblad och timjan. Pricken över i:et är de vackra blåmusslorna som adderar härlig smak av hav.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
3
morötter
1 msk
smör
2
vitlöksklyftor
2 krm
chilipulver
1/2 tsk
timjan
1
lagerblad
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
5 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
majsstärkelse
1
burk gröna oliver (à 227 g)
1/2
kruka persilja
150 g
haricots verts
ca 600 g
koljafilé
450 g
blåmusslor med skal
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Ta det säkra före det osäkra! Undvik att äta trasiga musslor eller musslor som inte öppnat sig. De kan eventuellt vara dåliga.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2736 KJ / 652 kCal
Fett 22 g
Salt 5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept