Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Klassisk fisksoppa där grönsaker och kolja får sjuda i en mustig fiskbuljong kryddad med chilipulver, lagerblad och timjan. Pricken över i:et är de vackra blåmusslorna som adderar härlig smak av hav.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
3 morötter
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1 burk gröna oliver (à 227 g)
1/2 kruka persilja
150 g haricots verts (bönor)
ca 600 g koljafilé
450 g blåmusslor med skal
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2736 KJ / 652 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein56 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med blåmusslor och majs
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig fisk och skaldjursgryta
Betyg 3 av 5.
153 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med kräftor och blåmusslor
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska vinkokta musslor
Betyg 4.1 av 5.
113 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga