Skaldjurscheesecake

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Skaldjurscheesecake

God skaldjurscheesecake som får en klassisk skaldjurssmak av räkor, kräftstjärtar och dill. Den kräver några timmar i kylskåpet men sedan är cheesecaken redo att njutas. Kräft- och räktårtan garnerar du med vackert röd stenbitsrom, citronskivor och fint skuren gräslök.

Skaldjurscheesecake

Ingredienser

12 bufféportioner
7   skivor kavring
75 g  smör
2   gelatinblad eller motsvarande mängd agar agar
5   hårdkokta ägg
1   förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1   förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1   kruka dill
finrivet skal av 1   citron och 1/2 msk saft (för 12 port)
2 dl  crème fraiche
200 g  cream cheese (färskost)
salt
svartpeppar

Garnering

1   citron
1/2   kruka gräslök
75 g  röd eller svart stenbitsrom

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, creme fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, creme fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1109 KJ / 265 kCal
Fett19 g
Salt1.9 g
Kolhydrater11 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Lax- och romtårta
Betyg 4 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snittar med festliga toppings
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skagentårta
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snittar på kavring med prästostkräm och räkor
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga