Skaldjurscheesecake
God skaldjurscheesecake som får en klassisk skaldjurssmak av räkor, kräftstjärtar och dill. Den kräver några timmar i kylskåpet men sedan är cheesecaken redo att njutas. Kräft- och räktårtan garnerar du med vackert röd stenbitsrom, citronskivor och fint skuren gräslök.
Ingredienser
12 bufféportioner
7 skivor kavring
75 g smör
2 gelatinblad eller motsvarande mängd agar agar
5 hårdkokta ägg
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 kruka dill
finrivet skal av 1 citron och 1/2 msk saft (för 12 port)
2 dl crème fraiche
200 g cream cheese (färskost)
salt
svartpeppar
Garnering
1 citron
1/2 kruka gräslök
75 g röd eller svart stenbitsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1109 KJ / 265 kCal
Fett19 g
Salt1.9 g
Kolhydrater11 g
Protein13 g
Kommentarer