Skaldjurscheesecake

God skaldjurscheesecake som får en klassisk skaldjurssmak av räkor, kräftstjärtar och dill. Den kräver några timmar i kylskåpet men sedan är cheesecaken redo att njutas. Kräft- och räktårtan garnerar du med vackert röd stenbitsrom, citronskivor och fint skuren gräslök.

Ingredienser
12 bufféportioner
7 skivor kavring
75 g smör
2 gelatinblad eller motsvarande mängd agar agar
5 hårdkokta ägg
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 kruka dill
finrivet skal av 1 citron och 1/2 msk saft (för 12 port)
2 dl crème fraiche
200 g cream cheese (färskost)
salt
svartpeppar
Garnering
1 citron
1/2 kruka gräslök
75 g röd eller svart stenbitsrom
Gör så här
06:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1109 KJ / 265 kCal
Fett19 g
Salt1.9 g
Kolhydrater11 g
Protein13 g
Kommentar
1 stHej! Måste man ha 5 ägg i? Kan det ersättas med mer av skaldjuren?
Sofie
Hej Sofie! Du kan absolut ersätta ägg med mer skaldjur, tänk på att kram ur skaldjuren ordentligt så att cheesecaken inte blir för lös bara! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket