Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stjärnsnittar

Ett enkelt recept på olika läckra snittar att servera till fest. Stjärnsnittarna gör du av kavring och formfranska och pålägg gör du av parmaskinka, vit eller blå mögelost och salviablad eller av crème fraiche och forell- eller stenbitsrom. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stansa ut stjärnor ur bröden med hjälp av små kakmått. Lägg stjärnorna under plastfilm.
  2. Lägg ut skivor av parmaskinkan på skärbrädan lite omlott. Skär osten i tunna skivor. Fördela osten på skinkan.
  3. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor. Lägg ost och parmaskinka på formfranska och garnera med salviablad eller slätbladig persilja.
  4. Rör om försiktigt i crème fraichen. Klicka crème fraiche på kavringen och lägg på forellrom. Lägg snittarna på en stor bricka. Bjud till välkomstdrinken, som gärna får vara mousserande vin.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: uteslut blåmögelost, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut blåmögelosten, använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 skivor kavring
  • 12 skivor formfranska
Pålägg 1
  • 6 skivor parmaskinka (6 st motsvarar ca 80 g)
  • 1 bit vit eller blåmögelost (à ca 150 g)
  • några salviablad (eller slätbladig persilja)
Pålägg 2
  • 1 dl crème fraiche
  • 75 g forell- eller stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer