Matjessilltårta (lättare variant)
Matjessilltårta är en favorit inte bara till midsommar utan även till bufféer och kalas. Denna enklare silltårta med en röra på bland annat gräslök, crème fraiche och kvarg serverar du på kavring och toppar med lite stenbitsrom.
Ingredienser
6 portioner
3 gelatinblad
6 matjessillfiléer
1 knippa gräslök
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl kvarg (1%)
1 burk svart eller röd stenbitsrom (à 50 g)
Botten
100 g lättmargarin (40% fett)
1 liten kavring (à ca 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gör detta recept. Härlig tårta👍
Christina
2022-01-12Jättegott och enkel att göra det behövs inte fler ingredienser
Sonja
2015-06-15Vad är skillnaden mot matjestårta från buffe nr 5 2005? Den har bara hälften så mycket margarin i botten och den är jättegod.
Inga-lill
2010-08-20