Matjessilltårta (lättare variant)

32
5
Matjessilltårta (lättare variant)

Matjessilltårta är en favorit inte bara till midsommar utan även till bufféer och kalas. Denna enklare silltårta med en röra på bland annat gräslök, crème fraiche och kvarg serverar du på kavring och toppar med lite stenbitsrom.

Matjessilltårta (lättare variant)

Ingredienser

6 portioner
3 gelatinblad
6 matjessillfiléer
1 knippa gräslök
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl kvarg (1%)
1 burk svart eller röd stenbitsrom (à 50 g)

Botten

100 g lättmargarin (40% fett)
1 liten kavring (à ca 300 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Christina

2022-01-12

Gör detta recept. Härlig tårta👍

Sonja

2015-06-15

Jättegott och enkel att göra det behövs inte fler ingredienser

Inga-lill

2010-08-20

Vad är skillnaden mot matjestårta från buffe nr 5 2005? Den har bara hälften så mycket margarin i botten och den är jättegod.