Matjessilltårta (lättare variant) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjessilltårta (lättare variant)

Matjessilltårta är en favorit inte bara till midsommar utan även till bufféer och kalas. Denna enklare silltårta med en röra på bland annat gräslök, crème fraiche och kvarg serverar du på kavring och toppar med lite stenbitsrom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält lättmargarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek.
  2. Botten: Mixa kavring och lättmargarin i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter (för 6 port).
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Blanda crème fraiche och kvarg. Rör i matjessill och gräslök.
  4. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela smeten på kavringsbottnen.
    Ställ kallt, gärna över natten.
  5. Garnera matjessilltårtan med stenbitsrom och hackad gräslök.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 gelatinblad
  • 6 matjessillfiléer
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 1/2 dl kvarg (1%)
  • 1 burk svart eller röd stenbitsrom (à 50 g)
Botten
  • 100 g lättmargarin (40% fett)
  • 1 liten kavring (à ca 300 g)
Lägg till i inköpslistan