Matjessilltårta (lättare variant)

Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
5
Matjessilltårta (lättare variant)

Matjessilltårta är en favorit inte bara till midsommar utan även till bufféer och kalas. Denna enklare silltårta med en röra på bland annat gräslök, crème fraiche och kvarg serverar du på kavring och toppar med lite stenbitsrom.

Matjessilltårta (lättare variant)

Ingredienser

6 portioner
3   gelatinblad
6   matjessillfiléer
1   knippa gräslök
2 dl  lätt crème fraiche
2 1/2 dl  kvarg (1%)
1   burk svart eller röd stenbitsrom (à 50 g)

Botten

100 g  lättmargarin (40% fett)
1   liten kavring (à ca 300 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Gör detta recept. Härlig tårta👍

Christina

2022-01-12

Jättegott och enkel att göra det behövs inte fler ingredienser

Sonja

2015-06-15

Vad är skillnaden mot matjestårta från buffe nr 5 2005? Den har bara hälften så mycket margarin i botten och den är jättegod.

Inga-lill

2010-08-20

Testa liknande recept

Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skagentårta
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med kavring och Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Osttårta med Västerbottensost och matjessill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtårta med kavring
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga