Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs

96
0
Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs

Den här lyxiga skaldjurssalladen med sesamkrutonger och wasabimajonäs som är en perfekt start på nyårsmiddagen. Avokadon och silverlöken samt den Japaninspirerade wasabimajonäsen med hummer och räkor ger en svårglömd smakupplevelse.

Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 msk riven ingefära
1/2 msk limesaft
1 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
2 msk olja

Hummer

2 kokta humrar (eller 60 oskalade räkor)

Majonnäs

1 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
salt

Krutonger

2 skivor surdegsbröd
2 msk olja
2 msk svarta sesamfrön

Sallad

1/2 gurka
1/2 silverlök
2 avokado
65 g mâchesallad

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2289 KJ / 547 kCal
Fett 46 g
Salt 16 g
Kolhydrater 15 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden