Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs

Betyg 3.7 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs

Den här lyxiga skaldjurssalladen med sesamkrutonger och wasabimajonäs som är en perfekt start på nyårsmiddagen. Avokadon och silverlöken samt den Japaninspirerade wasabimajonäsen med hummer och räkor ger en svårglömd smakupplevelse.

Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 msk riven ingefära
1/2 msk limesaft
1 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
2 msk olja

Hummer

2 kokta humrar (eller 60 oskalade räkor)

Majonnäs

1 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
salt

Krutonger

2 skivor surdegsbröd
2 msk olja
2 msk svarta sesamfrön

Sallad

1/2 gurka
1/2 silverlök
2 avokado
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.98 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2289 KJ / 547 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater15 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett
Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grillad hummer med rom- och ingefärssmör
Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad