Skaldjursallad med sesamkrutonger och wasabimajonnäs
Den här lyxiga skaldjurssalladen med sesamkrutonger och wasabimajonäs som är en perfekt start på nyårsmiddagen. Avokadon och silverlöken samt den Japaninspirerade wasabimajonäsen med hummer och räkor ger en svårglömd smakupplevelse.
Ingredienser
4 portioner
Marinad
1 msk riven ingefära
1/2 msk limesaft
1 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
2 msk olja
Hummer
2 kokta humrar (eller 60 oskalade räkor)
Majonnäs
1 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
salt
Krutonger
2 skivor surdegsbröd
2 msk olja
2 msk svarta sesamfrön
Sallad
1/2 gurka
1/2 silverlök
2 avokado
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2289 KJ / 547 kCal
Fett46 g
Salt1.6 g
Kolhydrater15 g
Protein17 g
Kommentarer