Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Naturell hummer

I det här receptet på naturell hummer får du en utförlig beskrivning på hur du ska dela och skära upp en hummer på ett elegant och professionellt sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Delningen av hummern är den enda "matlagning" du behöver utföra. En hummer räcker till två personer som del av förrättstallriken.

  1. Sätt knivspetsen bakom huvudet, strax bakom ögonen. Skär framåt. Vänd runt hummern och skär mot stjärten så att det blir två halvor.
  2. Vicka fram och tillbaka med kloleden och bryt loss. Knäck kloskalet med en nötöppnare. Var försiktig så att du inte förstör det fina köttet som finns innanför.
  3. Peta bort magsäcken som ligger strax bakom huvudet samt den svarta tarmen i stjärtköttet.
  4. Ta ut stjärtköttet och växla skalhalva så att snittytan hamnar neråt i skalet.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 hummer
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer