Kokt hummer med majonnäs á la oliv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kokt hummer med majonnäs á la oliv

Lyxa till det ordentligt genom att koka hummer och servera med hemlagad majonnäs á la oliv. Koka hummern i vattnet som saltats och sockrats innan du serverar den med den ljuva majonnäsen gjord på äggula, senap, crème fraiche och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majonnäs: Vispa samman äggulan och senapen i en skål. Tillsätt oljan - först droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt med mixerstav eller elvisp. Rör i lättcrème fraichen.
  2. Hacka oliverna och rör ner dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp vattnet med salt och sockerbitar i en stor gryta. Lägg i den ena hummern med huvudet först. Vänta tills vattnet kokat upp igen och lägg då i den andra hummern. Låt humrarna sjuda under lock ca 15 min.
  4. Låt humrarna ligga kvar i kokvattnet ca 10 min.
  5. Ta upp humrarna på en skärbräda och klyv dem genom att skära tvärs över rygg och stjärt med en vass kniv. Ta bort magsäcken som sitter som en liten hård påse bakom ögonen samt den svarta tarmen i stjärten.
  6. Lägg humrarna på tallrikar och servera genast med olivmajonnäsen. Bjud på sprödvarmt bröd till den ljumma hummern.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den enligt receptet.

Tips

Vid tidsbrist:
Köp färdigkokt hummer och servera med olivmajonnäs och bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 färska levande humrar (à ca 400 g)
  • 3 l vatten
  • 1 1/2 dl salt
  • 6 sockerbitar
  • bröd till servering
Majonnäs
  • 1 äggula
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 15 gröna oliver
  • 15 svarta oliver utan kärnor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan