Kokt hummer med majonnäs á la oliv

Lyxa till det ordentligt genom att koka hummer och servera med hemlagad majonnäs á la oliv. Koka hummern i vattnet som saltats och sockrats innan du serverar den med den ljuva majonnäsen gjord på äggula, senap, crème fraiche och oliver.

Ingredienser
8 portioner
8 färska levande humrar (à ca 400 g)
3 l vatten
1 1/2 dl salt
6 sockerbitar
bröd till servering
Majonnäs
1 äggula
2 msk fransk senap
2 dl olja
2 dl lätt crème fraiche
15 gröna oliver
15 svarta oliver utan kärnor
1 tsk salt
2 msk mald vitpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den enligt receptet.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den enligt receptet.
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Köp färdigkokt hummer och servera med olivmajonnäs och bröd.
Köp färdigkokt hummer och servera med olivmajonnäs och bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer