Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad hummer

Det här blir bäst med rå hummer. Kokta humrar släpper mycket vätska och är lite svårare att grilla. Men näst bäst blir också väldigt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop Saffransmajonnäs.
  2. Döda den levande hummern genom att trycka en stor, stadig kniv med spetsen före genom det kors som syns en bit bak på huvudplåten. Se till att knivseggen pekar framåt på hummern. Tryck igenom kniven helt och fäll den sedan framåt så att du klyver huvudet. Vrid av klorna och knäck dem på ett par ställen. Vrid av stjärten och dela den på längden. Ta bort tarmen som sitter mitt i. Kokt hummer styckas på samma sätt.
  3. Grilla hummerbitarna på hög värme under lock 5 minuter.
  4. Bred ut en spegel av majonnäs på ett fat. Lägg dit hummerbitarna och droppa över olivolja.
  5. Servera med mer majonnäs, skålar med citronvatten och generöst med servetter.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 medelstor levande eller kokt hummer
  • majonnäs med saffran (se länk nedan under steg 1)
  • olivolja
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1675 kJ / 401 kCal