Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

8
0
Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

En lyxig förrätt som sätter guldkant på såväl nyårsmiddagen som födelsedagskalaset. Du väljer själv vilka skaldjur du använder – räkor, pilgrimsmusslor, hummer eller varför inte en blandning av havets läckerheter?

Skriv ut
Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Ärtguacamole

1/2
förp små ärtor (à 250 g)
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2
avokado
1/2
lime
-
salt och peppar

Tomatvinägrette

2
tomater (gärna i olika färger)
1 tsk
limesaft (1 tsk motsvarar ca 1/2 lime)
1/2 dl
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar

Skaldjur

2
humrar alt räkor eller pilgrimsmusslor (2 humrar motsvarar 40 räkor alt 12 pilgrimsmusslor)

Garnering

dill
krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1363 KJ / 326 kCal
Fett 28.2 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 8.9 g
Protein 7.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept