Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett
En lyxig förrätt som sätter guldkant på såväl nyårsmiddagen som födelsedagskalaset. Du väljer själv vilka skaldjur du använder – räkor, pilgrimsmusslor, hummer eller varför inte en blandning av havets läckerheter?
Ingredienser
4 portioner
Ärtguacamole
1/2 förp små ärtor (à 250 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 avokado
1/2 lime
salt och peppar
Tomatvinägrette
2 tomater (gärna i olika färger)
1 tsk limesaft (1 tsk motsvarar ca 1/2 lime)
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Skaldjur
2 humrar alt räkor eller pilgrimsmusslor (2 humrar motsvarar 40 räkor alt 12 pilgrimsmusslor)
Garnering
dill
krasse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1363 KJ / 326 kCal
Fett28.2 g
Salt0.33 g
Kolhydrater8.9 g
Protein7.3 g
Kommentarer
Jättegod förrätt om man ej vill ha skaldjur går det att göra med extra tomater
Julia
2023-07-23Herregud vad god den här var! Gjorde den på fryst hummer dessutom. Så fort det blir rabatt på hummer kommer denna göras igen!
Anthony
2022-01-20Superbra och fräsch
Niklas
2022-01-01