Sjömanskorv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sjömanskorv

För detta enkla och matiga recept på sjömanskorv i ugn behöver du falukorv, lök och potatis. Du lägger ingredienserna i en ugnssäker form och häller över buljong och öl innan du gräddar i ugn. Servera sjömanskorven med crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva falukorven. Skala och skiva lök och potatis. Koka potatisen i saltat vatten 3-4 min. Stek löken och korven i lite matfett.
  3. Koka upp vattnet och tillsätt uljongtärning, senap och lagerblad. Varva potatis, korv och lök i en ugnssäker form. Krydda lätt.
  4. Buljongtärning, senap och lagerblad. Varva potatis, korv och lök i en ugnssäker form. Krydda lätt.
  5. Häll över buljong och öl. Grädda i ca 30 minuter. Hacka persiljan och strö över.
  6. Servera sjömanskorven med lättcrème fraiche.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 12 medelstora potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 lagerblad
  • 1/2 flaska öl (à 33 cl)
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja
Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan