Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta med äpple och vitkål

Ett snabblagat och matigt recept på god korvgryta med äpple och vitkål. Du gör den härliga grytan av bland annat potatis, lök, vitkål, falukorv, lättöl och äpple. Underbart god gryta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Skär vitkålen i mindre bitar.
  2. Skär falukorven i skivor. Stek korv och lök i oljan.
  3. Blanda potatis, lök, vitkål och korv i en gryta. Tillsätt lagerblad och buljongtärningar eller fond. Häll på öl och vatten tills det täcker. Koka tills potatisen är mjuk.
  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i grytan och sjud ca 2 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen/fonden.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 300 g vitkål
  • 600 g falukorv
  • 1 msk olja
  • 4 lagerblad
  • 2 köttbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 1 flaska lättöl (à 33 cl)
  • 2 röda äpplen
  • salt och peppar
  • senap till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2935 kJ / 704 kCal