Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sjömanskorv

Denna sjömanskorv är en mustig gryta med klassiska husmanskostingredienser. Potatis, falukorv, lök och persilja lagas enkelt ihop i en gryta. Serveras med en crème fraiche smaksatt med senap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär falukorven i skivor, skala och skiva lök och potatis.
  2. Stek korven och löken i matfettet.
  3. Varva potatis, korv och lök i en gryta. Lägg i lagerbladen.
  4. Häll på buljong och lättöl tills det täcker. Koka tills potatisen är mjuk. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö på persilja.
  5. Rör ihop senap och crème fraiche smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med senapscrème fraichen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 900 g potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 lagerblad
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond)
  • 1 lättöl (à 33 cl)
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja
Senapscrème fraiche
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3140 kJ / 750 kCal