Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorvsgryta med äpplen och ärter

Falukorvsgryta med äpplen och ärter är en härlig, snabblagad och barnvänlig gryta för vardagskvällar. De lite lyxigare ingredienserna honung och dijonsenap gör att den känns festlig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär korven i bitar. Dela, klyfta och kärna ur äpplena.
  3. Fräs löken i hälften av oljan 3-4 minuter. Rör ner buljong, honung, senap och grädde och låt det koka ca 5 minuter. Red ev. av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korv och äpple i resten av oljan och lägg ner det i såsen.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera grytan med potatis och ärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och korven för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri korv. Byt grädden mot havre-, soja- eller risrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 600 g falukorv
  • 3 äpplen (3 st motsvarar ca 350 g)
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl hönsbuljong (vatten och hönsbuljongtärning eller kycklingfond)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 2 dl frysta gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3040 kJ / 727 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB