Falukorvsgryta med äpplen och ärter
![Falukorvsgryta med äpplen och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33679/cf_259/falukorvsgryta_med_applen_och_arter.jpg)
Falukorvsgryta med äpplen och ärter är en härlig, snabblagad och barnvänlig gryta för vardagskvällar. De lite lyxigare ingredienserna honung och dijonsenap gör att den känns festlig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
![Falukorvsgryta med äpplen och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33679/cf_259/falukorvsgryta_med_applen_och_arter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 gula lökar
600 g falukorv
3 äpplen (3 st motsvarar ca 350 g)
2 msk olivolja
4 dl hönsbuljong (vatten och hönsbuljongtärning eller kycklingfond)
1 msk honung
2 tsk dijonsenap
1 dl mellangrädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
2 dl frysta gröna ärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och korven för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri korv. Byt grädden mot havre-, soja- eller risrebaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 727 kCal
Kommentarer
Riktigt gott.
Eva
2022-12-22God vardagsrätt.
Maria
2022-09-28