Falukorvsgryta med äpplen och ärter

28
0
Falukorvsgryta med äpplen och ärter

Falukorvsgryta med äpplen och ärter är en härlig, snabblagad och barnvänlig gryta för vardagskvällar. De lite lyxigare ingredienserna honung och dijonsenap gör att den känns festlig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Falukorvsgryta med äpplen och ärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
gula lökar
600 g
falukorv
3
äpplen (3 st motsvarar ca 350 g)
2 msk
olivolja
4 dl
hönsbuljong (vatten och hönsbuljongtärning eller kycklingfond)
1 msk
honung
2 tsk
dijonsenap
1 dl
mellangrädde
1 tsk
majsstärkelse
-
salt och peppar
2 dl
frysta gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och korven för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri korv. Byt grädden mot havre-, soja- eller risrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3040 KJ / 727 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept