Falukorvsgryta med äpplen och ärter
Falukorvsgryta med äpplen och ärter är en härlig, snabblagad och barnvänlig gryta för vardagskvällar. De lite lyxigare ingredienserna honung och dijonsenap gör att den känns festlig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 gula lökar
600 g falukorv
3 äpplen (3 st motsvarar ca 350 g)
2 msk olivolja
4 dl hönsbuljong (vatten och hönsbuljongtärning eller kycklingfond)
1 msk honung
2 tsk dijonsenap
1 dl mellangrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
2 dl frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 727 kCal
Kommentarer
Riktigt gott.
Eva
2022-12-22God vardagsrätt.
Maria
2022-09-28