Ostgratinerad falukorv med morots- och äppelråkost
En klassisk ostgratinerad falukorv i ugn smaksatt med dijonsenap och mejram. Serveras med ris och en härligt krispig råkostsallad baserad på morötter och äpplen. Toppas med solrosfrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g falukorv
1 gul lök
3 tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
75 g riven ost (gärna prästost)
4 port ris
1/2 kruka hackad mejram
Morots- och äppelråkost
2 morötter
2 äpplen
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 dl solroskärnor (gärna rostade)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3008 KJ / 723 kCal
Fett37.1 g
Kolhydrater71.7 g
Protein24.5 g
Kommentar
Väldigt god rätt som jag gjorde en vegetarisk variant av. Quorn har en väldigt god vegetarisk falukorv som jag kan rekommendera. Jag har dock inte provat råkosten då jag inte hade tid just då. 4/5 i betyg.
Peter
2012-06-27