Ostgratinerad falukorv med morots- och äppelråkost

1
1
Ostgratinerad falukorv med morots- och äppelråkost

En klassisk ostgratinerad falukorv i ugn smaksatt med dijonsenap och mejram. Serveras med ris och en härligt krispig råkostsallad baserad på morötter och äpplen. Toppas med solrosfrön.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Ostgratinerad falukorv med morots- och äppelråkost

Ingredienser

4 portioner
600 g
falukorv
1
gul lök
3
tomater
2 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
75 g
riven ost (gärna prästost)
4
port ris
1/2
kruka hackad mejram

Morots- och äppelråkost

2
morötter
2
äpplen
1 msk
olivolja
2 tsk
vitvinsvinäger
1 krm
salt
1/2 krm
peppar
1/2 dl
solroskärnor (gärna rostade)

För alla

Kontrollera innehållet i korven och buljongen för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från gluten och laktos, men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta gärna solroskärnorna i en torr, het stekpanna, så lockas smakerna fram mer.

Barnknepet: Låt barnen vara med och göra salladen medan falukorven står i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Peter

6/27/2012

Väldigt god rätt som jag gjorde en vegetarisk variant av. Quorn har en väldigt god vegetarisk falukorv som jag kan rekommendera. Jag har dock inte provat råkosten då jag inte hade tid just då. 4/5 i betyg.

Näringsvärde per portion

Energi 3008 KJ / 723 kCal
Fett 37.1 g
Kolhydrater 71.7 g
Protein 24.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept