Jambalaya med korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jambalaya med korv

Het och god vardagsmiddag med långkornigt ris, falukorv, chili, kabanoss, ananas samt paprika. Denna goda Jambalaya med korv tillagar du på under 45 minuter och serverar sedan med gurkstavar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i hönsbuljongen smaksatt med paprikapulver i en kastrull ca 20 min.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin och paprikan. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs chili, paprika och lök i olja i en stekpanna.
  3. Strimla falukorv och kabanossenkorvar. Låt korven fräsa med grönsakerna en kort stund. Blanda fräset med det nykokta riset.
  4. Låt ananasringarna rinna av och skär i mindre bitar. Vänd ner ananasen i riset och servera med gurkstavar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl hönsbuljong (tärning eller fond och vatten)
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 grön eller röd chili
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 200 g falukorv
  • 2 kabanossenkorvar
  • 1 burk ananasringar (à 227 g)
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan