Silviakaka med citron och passionsfrukt

Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Silviakaka med citron och passionsfrukt

Härligt gul och fräsch blir denna silviakaka med citron som toppas med glasyr av passionsfrukt. Glasyren med passionsfrukten ger den perfekta syrligheten till kakan. Silviakakan görs i långpanna så du får riktigt mycket kaka att bjuda på.

Silviakaka med citron och passionsfrukt

Ingredienser

ca 30 bitar

Kaka

2 msk smör (till långpannan)
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl vatten

Glasyr

300 g smör
1 dl passionsfrukt (1 dl motsvarar 7 frysta passionfruktskuber)
3 dl strösocker
5 äggulor

Gör så här

00:25:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Glasyren är fortfarande klibbig efter flera dagar i kylen, vilket också gjort kakan hård, torr och tråkig. I helhet var kakan alltför syrlig - och då gillar jag ändå att äta rå citron!

    Rebecca

  • Jättegod och litet ovanlig kaka. Glasyren blev väldigt kladdig så jag skar upp kakan först och la sedan på glasyren på bitarna.

    Karin

  • Gällande glasyren: Smält smöret. Byt ut sockret mot florsocker. Skippa äggen och ta 3-4 msk maizena som röres ner i den kalla passionsfruktsaften (ungefär som kärleksmums/snoddas-glasyr). Koka upp tills det tjocknat. Fyll på med pressad citron eller lime till ni nått lagom syra. På med glasyren. In med kakan i frysen. Skär i bitar -som blir perfekta. :)

    Erika

  • Fräsch och god. Minskade sockret i glasyren till hälften efter att ha läst kommentarerna. Lite kladdig att skära men inget stort problem.

    Katrin

  • Blev verkligen inte bra. Tyvärr såg gott ut.

    Kristina

  • Gick inte alls att skära min kaka och då hade jag den både i kylskåpet och frysen. Vad har jag gjort för fel?

    Sandra

  • På tok för söt, glasyren stelnade inte trots att kakan stod i kylskåpet över natten. Så den gick inte att skära upp, för glasyren fastnade i kniven. Stor besvikelse!

    Gun-lis

  • Äter hon det blir det kors i taket😂

    Christina

  • Ingen höjdare. Glasyren är alldeles för söt. Hade verkligen trott att den skulle vara jättegod men vilken besvikelse.

    Sophia

  • Jättegod kakka

    Pål

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi962 KJ / 230 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Brynt smörkola
    Betyg 4.6 av 5.250 personer har röstat
    Receptet har 48 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranskola med havssalt
    Betyg 4.6 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Snabb sommartårta
    Betyg 4.3 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rulltårta med citron och vallmofrön
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad