Silviakaka med citron och passionsfrukt

27
9
Silviakaka med citron och passionsfrukt

Härligt gul och fräsch blir denna silviakaka med citron som toppas med glasyr av passionsfrukt. Glasyren med passionsfrukten ger den perfekta syrligheten till kakan. Silviakakan görs i långpanna så du får riktigt mycket kaka att bjuda på.

Silviakaka med citron och passionsfrukt

Ingredienser

ca 30 bitar

Kaka

2 msk smör (till långpannan)
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl vatten

Glasyr

300 g smör
1 dl passionsfrukt (1 dl motsvarar 7 frysta passionfruktskuber)
3 dl strösocker
5 äggulor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Karin

2022-04-22

Jättegod och litet ovanlig kaka. Glasyren blev väldigt kladdig så jag skar upp kakan först och la sedan på glasyren på bitarna.

Erika

2022-03-13

Gällande glasyren: Smält smöret. Byt ut sockret mot florsocker. Skippa äggen och ta 3-4 msk maizena som röres ner i den kalla passionsfruktsaften (ungefär som kärleksmums/snoddas-glasyr). Koka upp tills det tjocknat. Fyll på med pressad citron eller lime till ni nått lagom syra. På med glasyren. In med kakan i frysen. Skär i bitar -som blir perfekta. :)

Katrin

2021-07-07

Fräsch och god. Minskade sockret i glasyren till hälften efter att ha läst kommentarerna. Lite kladdig att skära men inget stort problem.

Näringsvärde per portion

Energi 962 KJ / 230 kCal
Fett 11 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden