Silviakaka med citron och passionsfrukt

16
7
Silviakaka med citron och passionsfrukt

Härligt gul och fräsch blir denna silviakaka med citron som toppas med glasyr av passionsfrukt. Glasyren med passionsfrukten ger den perfekta syrligheten till kakan. Silviakakan görs i långpanna så du får riktigt mycket kaka att bjuda på.

Skriv ut
Silviakaka med citron och passionsfrukt

Ingredienser

ca 30 bitar

Kaka

2 msk
smör (till långpannan)
1/2
citron (skal och saft, ca 1/2 dl)
5
ägg
5 dl
strösocker
5 dl
vetemjöl
2 1/2 tsk
bakpulver
2 dl
vatten

Glasyr

300 g
smör
1 dl
passionsfrukt (1 dl motsvarar 7 frysta passionfruktskuber)
3 dl
strösocker
5
äggulor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Katrin

2021-07-07

Fräsch och god. Minskade sockret i glasyren till hälften efter att ha läst kommentarerna. Lite kladdig att skära men inget stort problem.

Kristina

2021-04-14

Blev verkligen inte bra. Tyvärr såg gott ut.

Sandra

2021-04-12

Gick inte alls att skära min kaka och då hade jag den både i kylskåpet och frysen. Vad har jag gjort för fel?

Näringsvärde per portion

Energi 962 KJ / 230 kCal
Fett 11 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept