Letar du efter en enkel och härligt somrig dessert? Då har du hittat rätt! Med en bas av mixade digestivekex och en topping av grädde, dulce de leche och jordgubbar lämnar denna tårta inget att önska.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde. Koka dulce de leche på kondenserad kokosmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Koka dulce de leche på kondenserad kokosmjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använder sockerfria Digestivekex. Ska testa att koka burken ( i ca 10 min.) med Dulce de leche denna gång, ska bli godare säger de som testat. Ska planera för dubbel sats denna gång. Ev. testa att frysa en botten och ta fram den och fixa fyllning om det skulle bli aktuellt. Mycket god har gjort den flera gånger. Trevlig Midsommar! Bitte.
Britt-marie
2023-06-20Vet inte om jag missförstår men kanske inte så många som har karamelliserad mjölk hemma? Då blir det plötsligt inte 10 minuter ifall man behöver åka och köpa detta 😕
Balazs
2022-08-09Supergod! Och lätt att göra. Hade choklad uppepå istället för kokos. Gott och bra för allergiker.
Martina
2021-06-27