Silltårta

Betyg 4.2 av 5.100 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Silltårta

Sagolik silltårta att servera på buffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Silltårta

Ingredienser

8 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smör

Fyllning

1 burk matjessill (à 215 g)
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kvarg 10% (à 250 g)
3 dl gräddfil
3 msk sillspad
1 krm salt
1 krm svartpeppar från kvarnen

Topping

1 kruka finskuren gräslök
1/2 rödlök finhackad

Gör så här

Se instruktionsfilm hur du lagar Silltårtan här.
00:15:00
00:05:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Jättegod ! 8 portioner passar bra till 4 sill älskande killar, 2 rejäla bitar per person. 2 jamare till varje portion så en liten pava räcker gott.

    Thomas

  • Stämmer det att det ska vara 1 burk matjessill a 215 g ? ICA har ett annat recept där det står 2 burkar a 200 g.

    Eva

    Hej Eva! Jo det stämmer att det bara är en burk i denna. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Funkar det att göra tårtan dagen innan minus dekorationer då ?

    Ingrid

    Hej Ingrid! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Toppen god tårta. Jag hackade ner 4 kokta ägg å en kladd majonnäs.

    Sven

  • Finns det något alternativ till kvarg? Behöver ha laktosfritt men hittar bara 0,2% kvarg.

    Marie-louise

    Hej Marie-Louise! Då kan du ta lätt crème fraiche i stället. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Efter att jag ätit en väldigt god matjessilltårta på ett julbord så ville jag gärna servera det på svärmors julbord på julaftonen. Jag brukar ta med något bidrag till buffén. Dock var jag lite tveksam till om familjen skulle tycka att matjessilltårta skulle smaka för mycket sill och därför tyckte jag att detta var ett bättre alternativ. Jag gjorde som Conny nämnde och bytte ut en del av rödlöken i blandningen mot en bananschalottenlök i stället. Svärmor var stormförtjust och sa att jag skulle göra denna varje jul i framtiden. Även tonåringarna och alla de andra tyckte att det var ett gott tillskott på julbordet.

    Maria

  • En klassiker sedan många år!

    Thomas

  • Vilken diameter på formen är aktuellt? En vanlig sockerkaksform eller mindre.

    Stefan

    Hej Stefan! Tack för din fråga. Formen ska vara 24 cm i diameter. Vi har nu uppdaterat receptet med måttet. Hoppas att du gillar silltårtan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Nu har jag gjort denna tre år på raken och den är fortfarande påskens favorit. Enkel att göra och mycket uppskattad!

    Johanna

  • Mums

    Pamela

Näringsvärde per bit

Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Små silltårtor i glas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta
    Betyg 4.5 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gubbröra med matjessill
    Betyg 4.4 av 5.240 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sillröra med kavringssmul
    Betyg 3 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta med rödbetscrudité
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad