Silltårta

Sagolik silltårta att servera på buffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g
Kommentarer
24 stJättegod ! 8 portioner passar bra till 4 sill älskande killar, 2 rejäla bitar per person. 2 jamare till varje portion så en liten pava räcker gott.
Thomas
Stämmer det att det ska vara 1 burk matjessill a 215 g ? ICA har ett annat recept där det står 2 burkar a 200 g.
Eva
Hej Eva! Jo det stämmer att det bara är en burk i denna. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Funkar det att göra tårtan dagen innan minus dekorationer då ?
Ingrid
Hej Ingrid! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Toppen god tårta. Jag hackade ner 4 kokta ägg å en kladd majonnäs.
Sven
Finns det något alternativ till kvarg? Behöver ha laktosfritt men hittar bara 0,2% kvarg.
Marie-louise
Hej Marie-Louise! Då kan du ta lätt crème fraiche i stället. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Efter att jag ätit en väldigt god matjessilltårta på ett julbord så ville jag gärna servera det på svärmors julbord på julaftonen. Jag brukar ta med något bidrag till buffén. Dock var jag lite tveksam till om familjen skulle tycka att matjessilltårta skulle smaka för mycket sill och därför tyckte jag att detta var ett bättre alternativ. Jag gjorde som Conny nämnde och bytte ut en del av rödlöken i blandningen mot en bananschalottenlök i stället. Svärmor var stormförtjust och sa att jag skulle göra denna varje jul i framtiden. Även tonåringarna och alla de andra tyckte att det var ett gott tillskott på julbordet.
Maria
En klassiker sedan många år!
Thomas
Vilken diameter på formen är aktuellt? En vanlig sockerkaksform eller mindre.
Stefan
Hej Stefan! Tack för din fråga. Formen ska vara 24 cm i diameter. Vi har nu uppdaterat receptet med måttet. Hoppas att du gillar silltårtan! Hälsningar Elina
ICA-köket
Nu har jag gjort denna tre år på raken och den är fortfarande påskens favorit. Enkel att göra och mycket uppskattad!
Johanna
Mums
Pamela