Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Sillröra med kavringssmul

Det här är egentligen inget annat än en klassisk matjessilltårta i portionsform – fast med smörstekt kavringssmul i stället för en mjuk kavringsbotten. Fyll upp små glas med den goda sillröran och toppa med kavringssmul, tunt skivad rädisa och dill. Så läckert!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kavringen i en matberedare. Stek smulet på medelvärme i smör 5–10 minuter, tills det är gyllene. Lägg det på hushållspapper.
  2. Häll av och hacka sillen, men spara 1 msk av sillspadet. Skala, dela och finhacka löken. Blanda sill, lök, gräslök, kvarg, gräddfil, citronskal, kapris, sillspad och ½ krm peppar. Fördela röran i glas.
  3. Strö över kavringssmulet vid servering.
  4. Garnera med tunt skurna rädisor och dill.

För alla

Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil till Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 dl kvarg (10 %)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl små kapris
  • 1/2 krm svartpeppar
  • rädisor och dill till garnering
Stekt kavring
  • 200 g kavring
  • 25 g smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1480 kJ / 354 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer