Sillröra med kavringssmul

110
2
Sillröra med kavringssmul

Det här är egentligen inget annat än en klassisk matjessilltårta i portionsform – fast med smörstekt kavringssmul i stället för en mjuk kavringsbotten. Fyll upp små glas med den goda sillröran och toppa med kavringssmul, tunt skivad rädisa och dill. Så läckert!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Sillröra med kavringssmul

Ingredienser

6 portioner
1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
1 rödlök
1 dl finskuren gräslök
1 dl kvarg (10 %)
3 dl gräddfil
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl små kapris
1/2 krm svartpeppar
rädisor och dill till garnering

Stekt kavring

200 g kavring
25 g smör

För alla

Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil till Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Inger

2015-08-23

Riktigt gott, tog dock lite mindre mängd gräddfil men något mer spad från matjesillen. Tyckte det krävde lite mer sälta. Gjorde det dagen innan så det fick "stå till sig", det vann rätten mycket på.

Caroline

2015-06-24

Mycket god sillröra och trevligt med idén serveringen i glas. I brist på kvarg la jag i lite crème fraiche istället för konsistensen, fungerade utmärkt! Kommer dock att ha i lite mer matjessill nästa gång.... För det är så himla gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1480 KJ / 354 kCal
Fett 23 g
Salt 26 g
Kolhydrater 24 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden