Sillröra med kavringssmul
Det här är egentligen inget annat än en klassisk matjessilltårta i portionsform – fast med smörstekt kavringssmul i stället för en mjuk kavringsbotten. Fyll upp små glas med den goda sillröran och toppa med kavringssmul, tunt skivad rädisa och dill. Så läckert!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
6 portioner
1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
1 rödlök
1 dl finskuren gräslök
1 dl kvarg (10 %)
3 dl gräddfil
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl små kapris
1/2 krm svartpeppar
rädisor och dill till garnering
Stekt kavring
200 g kavring
25 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1480 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt2.6 g
Kolhydrater24 g
Protein11 g
Kommentarer
Riktigt gott, tog dock lite mindre mängd gräddfil men något mer spad från matjesillen. Tyckte det krävde lite mer sälta. Gjorde det dagen innan så det fick "stå till sig", det vann rätten mycket på.
Inger
2015-08-23Mycket god sillröra och trevligt med idén serveringen i glas. I brist på kvarg la jag i lite crème fraiche istället för konsistensen, fungerade utmärkt! Kommer dock att ha i lite mer matjessill nästa gång.... För det är så himla gott!
Caroline
2015-06-24