Matjessilltårta med rödbetscrudité

14
0
Matjessilltårta med rödbetscrudité

Smörgåstårta är ett givet inslag på många svenska högtider – här är en god och färgglad variant med lager av matjessill, potatis, ägg och kavring, och en crudité med röd- och gulbetor.

Matjessilltårta med rödbetscrudité

Ingredienser

8 bufféportioner

Matjessilltårta

4 potatisar
4 ägg
4 skivor kavring
1 burk hela matjessillfiléer (1 burk motsvarar 540 g)
4 dl smetana
1 msk senap
1 msk sillspad

Crudité

1 rödbeta
1 gulbeta
1 rödlök
1/2 fänkål
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1864 KJ / 446 kCal
Fett 33 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 23 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden