Matjessilltårta med rödbetscrudité

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
0
Matjessilltårta med rödbetscrudité

Smörgåstårta är ett givet inslag på många svenska högtider – här är en god och färgglad variant med lager av matjessill, potatis, ägg och kavring, och en crudité med röd- och gulbetor.

Matjessilltårta med rödbetscrudité

Ingredienser

8 bufféportioner

Matjessilltårta

4 potatisar
4 ägg
4 skivor kavring
1 burk hela matjessillfiléer (1 burk motsvarar 540 g)
4 dl smetana
1 msk senap
1 msk sillspad

Crudité

1 rödbeta
1 gulbeta
1 rödlök
1/2 fänkål
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1864 KJ / 446 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillcarpaccio
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga