Matjessilltårta med rödbetscrudité

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
0
Matjessilltårta med rödbetscrudité

Smörgåstårta är ett givet inslag på många svenska högtider – här är en god och färgglad variant med lager av matjessill, potatis, ägg och kavring, och en crudité med röd- och gulbetor.

Matjessilltårta med rödbetscrudité

Ingredienser

8 bufféportioner

Matjessilltårta

4   potatisar
4   ägg
4   skivor kavring
1   burk hela matjessillfiléer (1 burk motsvarar 540 g)
4 dl  smetana
1 msk  senap
1 msk  sillspad

Crudité

1   rödbeta
1   gulbeta
1   rödlök
1/2   fänkål
1/2   kruka gräslök
1/2   kruka dill

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1864 KJ / 446 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rysk sillsallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matjessill med potatis- och gräslökssallad
Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga