Silltallrik – svensk tapas

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Silltallrik – svensk tapas

Visst är det trevligt att dela på maten! Här är ett recept med massor av smarriga rätter som blir en perfekt tallrik att dela på två. Vad sägs om mjukkokta ägg med svart rom och krasse, knaprigt knäcke med matjessill och Västerbottensost, Västerbottensostpaj och lerpottasill med brynt smör. Som tapas fast med svenska smaker.

Silltallrik – svensk tapas

Ingredienser

2 portioner

Ägg med svart rom

1 ägg
ca 2 tsk svart stenbitsrom
krasse (till garnering)

Knäcke med matjesill

1 kaka knäckebröd (gärna spisknäcke)
4 - 6 bitar matjessill
1 dl gräddfil
100 g Västerbottensost
skivor rödlök (till garnering)

Lerpottasill med brynt smör

2 hela avrunna matjessillfiléer
1 kokt hackat ägg
1/2 hackad rödlök
1/2 kruka gräslök
50 g brynt smör

Västerbottenpaj med äppelsallad

1/2 paj med Västerbottensost (à 210 g)
1 äpple
2 tsk olivolja
citronsaft
salt
peppar
ca 1 msk crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3680 KJ / 879 kCal
Fett70 g
Salt5 g
Kolhydrater30 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Matjesmaki
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillfiléer på spett med topping
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kladdkaka med chutney på torkade frukter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad matjessill med kaviardipp
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kladdkaka - tre roliga serveringstips
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga