Friterad matjessill med kaviardipp

Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
0
Friterad matjessill med kaviardipp

Upplev matjessill på ett nytt sätt! Dubbelpanera i panko, ströbröd eller tempura och fritera till frasig perfektion. Den friterade matjessillen är utsökt som snacks till en välkyld öl eller som förrättsplock! Servera med kaviardipp och pressad citron.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Friterad matjessill med kaviardipp

Ingredienser

4 portioner
1   burk matjessill i bit (à ca 200 g)
1/2 dl  vetemjöl
1   ägg
2 dl  panko
2 l  rapsolja
citronklyftor till servering

Kaviardipp

1 dl  gräddfil
1 msk  kaviar
2 msk  finhackad rödlök
1/2 krm  svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri kvarg och gräddfil. Använd laktosfritt matfett och kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvarg och gräddfil mot Imat fraiche eller Sour supreme, alternativt tofu (bägge innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett och kontrollera brödet.
Fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1793 KJ / 429 kCal
Fett35 g
Salt2.44 g
Kolhydrater19 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Zetterströms favoritsill
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesallad
Betyg 4.1 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
176 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga