Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Friterad matjessill med kaviardipp

Upplev matjessill på ett nytt sätt! Dubbelpanera i panko, ströbröd eller tempura och fritera till frasig perfektion. Den friterade matjessillen är utsökt som snacks till en välkyld öl eller som förrättsplock! Servera med kaviardipp och pressad citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till dippen, krydda med ½ krm peppar.
  2. Häll av sillen och torka torr med hushållspapper. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sist panko.
  3. Värm olja till 170–180°C i en stor kastrull. Fritera sillen 2–4 minuter.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera med dippen och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri kvarg och gräddfil. Använd laktosfritt matfett och kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvarg och gräddfil mot Imat fraiche eller Sour supreme, alternativt tofu (bägge innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett och kontrollera brödet.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 l rapsolja
  • citronklyftor till servering
Kaviardipp
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk kaviar
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1793 kJ / 429 kCal