Friterad matjessill med kaviardipp
Upplev matjessill på ett nytt sätt! Dubbelpanera i panko, ströbröd eller tempura och fritera till frasig perfektion. Den friterade matjessillen är utsökt som snacks till en välkyld öl eller som förrättsplock! Servera med kaviardipp och pressad citron.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko
2 l rapsolja
citronklyftor till servering
Kaviardipp
1 dl gräddfil
1 msk kaviar
2 msk finhackad rödlök
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1793 KJ / 429 kCal
Fett35 g
Salt2.44 g
Kolhydrater19 g
Protein10 g
Kommentarer