Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjesmaki

Maki är vanligtvis japanska sjögräsrullar fyllda med ris, fisk och olika grönsaker. I det här receptet bjuder vi på maki i svensk tappning - sillmaki. Den består nämligen av kokt potatis, matjessill, gräslök, senapsfrön och skånsk senap. En ny och spännande rätt att bjuda på buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Krossa den grovt.
  2. Klipp gräslöken.
  3. Vänd i senap, olivolja och hälften av senapsfröna försiktigt.
  4. Fördela potatismassan på plastfilm.
  5. Dela matjessillen på längden och placera den på potatismassan tillsammans med knappt hälften av gräslöken.
  6. Rulla ihop och ställ kallt i ett par timmar.
  7. Ta av plasten, rulla rullen i resten av gräslöken och senapsfröna. Skiva och servera med en liten klick crème fraiche på varje rulle.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild i samarbete med Abba.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 300 g potatis
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk senapsfrön
  • 2 hela matjessillfiléer
  • ca 4 msk crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 373 kJ / 89 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept