Matjesmaki

2
0
Matjesmaki

Maki är vanligtvis japanska sjögräsrullar fyllda med ris, fisk och olika grönsaker. I det här receptet bjuder vi på maki i svensk tappning - sillmaki. Den består nämligen av kokt potatis, matjessill, gräslök, senapsfrön och skånsk senap. En ny och spännande rätt att bjuda på buffén.

Matjesmaki

Ingredienser

10 bufféportioner
300 g potatis
1/2 kruka gräslök
2 msk skånsk senap
2 msk olivolja
2 msk senapsfrön
2 hela matjessillfiléer
ca 4 msk crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).Recept och bild i samarbete med Abba.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 373 KJ / 89 kCal
Fett 6 g
Salt 31 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden