ÖVER 60 MIN | Medel

Matjesmaki

Maki är vanligtvis japanska sjögräsrullar fyllda med ris, fisk och olika grönsaker. I det här receptet bjuder vi på maki i svensk tappning - sillmaki. Den består nämligen av kokt potatis, matjessill, gräslök, senapsfrön och skånsk senap. En ny och spännande rätt att bjuda på buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och låt den svalna. Krossa den grovt.
  2. Klipp gräslöken.
  3. Vänd i senap, olivolja och hälften av senapsfröna försiktigt.
  4. Fördela potatismassan på plastfilm.
  5. Dela matjessillen på längden och placera den på potatismassan tillsammans med knappt hälften av gräslöken.
  6. Rulla ihop och ställ kallt i ett par timmar.
  7. Ta av plasten, rulla rullen i resten av gräslöken och senapsfröna. Skiva och servera med en liten klick crème fraiche på varje rulle.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild i samarbete med Abba.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 300 g potatis
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk senapsfrön
  • 2 hela matjessillfiléer
  • ca 4 msk crème fraiche

Näringsvärde
Per portion

Energi 373 kJ / 89 kCal