Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kladdkaka - tre roliga serveringstips

Visst är kladdkaka bland det bästa som finns! Här bjuder vi på tre trevliga serveringstips för dig som vill servera kladdisen på ett nytt sätt. För att spara tid använder vi i receptet oss av fryst kladdkaka direkt från butiken, men det går självklart lika bara att göra med hembakt kladdkaka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kanten ”on a stick” med ganache: Skär av ytterkanten ca 1,5 - 2 cm bred av kladdkakan. Dela kanten i 6 bitar.
  2. Ganache: Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Låt svalna.
  3. Kanten ”on a stick” med ganache: Träd kladdkakekantbitarna försiktigt på spetten. Ringla över lite av ganachen. Ställ i kylen några timmar. Spara resten av ganachen till mittbiten.
  4. Mittbit med hallonmousse och ganache: Dela mittbiten av kladdkakan och dela hälften av kakan i 12 små bitar.
  5. Fyllning: Tillaga hallonmousse enligt anvisningarna på förpackningen eller gör din egen hallonmousse, se tips nedan. Fördela hallonmousse på hälften av bitarna. Lägg resterande bitar som ett lock. Ringla över resten av ganachen och dekorera med färska hallon och blåbär. Ställ kallt en stund.
  6. ”Lilla trekanten” med vanilj crème fraiche: Ta den andra halvan av kladdkakan och gör 6 små trekanter.
  7. Vanilj creme fraiche: Skrapa ut vaniljstången och vispa crème fraichen med vaniljfrön och florsockret till en krämig konsistens. Pudra eventuellt lite kakao över som dekoration.
  8. Lägg upp tre små munsbitar per person på en tallrik och servera.

För alla kladdkaka med ganache

Gör glutenfri: välj glutenfri kladdkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri kladdkaka, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri kladdkaka och mjölkproteinfri mörk choklad. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri kladdkaka.

För alla kladdkaka med hallonmousse

Läs innehållsförteckningen på moussen noga gäller för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfri kladdkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri kladdkaka.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri kladdkaka.
Gör äggfri: välj äggfri kladdkaka.

För alla kladdkaka med vanilj crème fraiche

Gör glutenfri: välj glutenfri kladdkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri kladdkaka och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri kladdkaka. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri kladdkaka.

Recept och bild i samarbete med Frödinge.

Tips

Vill du göra egen hallonmousse?
Mixa 250 g frysta tinade hallon. Passera dem genom en finmaskig sil. Koka upp hallonpurén med 1 dl gelesocker multi. Ta från värmen. Rör ner 2 tsk vaniljsocker. Vispa 3 dl grädde fluffig. Vänd ner i hallongelén då den börjat stelna.

Ingredienser

Portioner: 6
Kladdkaka på tre sätt
  • 1 fryst tinad kladdkaka (à 400 g)
Kanten on a stick
  • 6 korta träspett
  • hallon och blåbär
Ganache
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 35 g smör
Fyllning
  • 2 port hallonmousse
Vanilj crème fraiche
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2378 kJ / 568 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept