Västerbottenpaj med löjrom och grillad sparris

121
4
Västerbottenpaj med löjrom och grillad sparris

Västerbottensostpaj med löjrom och grillad sparris är häpnadsväckande gott och festligt. Du trycker ut pajskalet i portionsformar och garnerar vackert med rom, röd lök och sparris.

Västerbottenpaj med löjrom och grillad sparris

Ingredienser

4 portioner
100 g Västerbottensost (100 g motsvarar ca 4 dl riven)
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 pajskal (4 st motsvarar 300 g)
1 rödlök
200 g färsk grön sparris
100 g löjrom eller stenbitsrom

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk, laktos och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.

Gör så här

Tips

Alltid nymalen svartpeppar på löjrommen, glöm inte det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Maria

2019-05-04

PAJFORMENS STORLEK? MATERIAL? Jag skulle behöva köpa formar: Hur stor behöver de vara för att det också ska bli så där fint med sparrisen? Blir det svårt att trycka ut pajdegen i pappersformar, tror ni?

Redaktionen ICAse

2019-05-06

Hej Maria! Vi har använt oss av färdiga djupfrysta pajskal. Om du gör egna skal, köp gärna små springformar (ca 12,5 cm i diameter) som du sedan kan återanvända. Sparrisen kan du skära i rätt storlek och en eventuell överbliven del av sparrisen kan du bara lägga fint över pajen. Lycka till! Hälsningar Elina

Anna

2018-04-15

Supergott!

Ingela

2015-08-13

Bra recept

Näringsvärde per portion

Energi 2520 KJ / 600 kCal
Fett 38 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 37 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden