Västerbottenpaj med löjrom och grillad sparris
Västerbottensostpaj med löjrom och grillad sparris är häpnadsväckande gott och festligt. Du trycker ut pajskalet i portionsformar och garnerar vackert med rom, röd lök och sparris.
Ingredienser
4 portioner
100 g Västerbottensost (100 g motsvarar ca 4 dl riven)
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 pajskal (4 st motsvarar 300 g)
1 rödlök
200 g färsk grön sparris
100 g löjrom eller stenbitsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett38 g
Salt3.75 g
Kolhydrater37 g
Protein27 g
Kommentarer
PAJFORMENS STORLEK? MATERIAL? Jag skulle behöva köpa formar: Hur stor behöver de vara för att det också ska bli så där fint med sparrisen? Blir det svårt att trycka ut pajdegen i pappersformar, tror ni?
Maria
2019-05-04Hej Maria! Vi har använt oss av färdiga djupfrysta pajskal. Om du gör egna skal, köp gärna små springformar (ca 12,5 cm i diameter) som du sedan kan återanvända. Sparrisen kan du skära i rätt storlek och en eventuell överbliven del av sparrisen kan du bara lägga fint över pajen. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-05-06Supergott!
Anna
2018-04-15Bra recept
Ingela
2015-08-13