Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sillcarpaccio

En förtjusande förrätt finner du i denna sillcarpaccio. Förbered i förväg genom att förvara dina matjessillfiléskivor med rapsolja och salladslöksskivor i kylen under plastfilm. Just före servering hyvlar du över prästost och dekorerar med dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i tunna, tunna skivor. Lägg ut skivorna tätt på 6 assietter (för 6 port). Ringla över olja.
  2. Skiva salladslöken tunt och strö den över sillen. Lägg plastfilm över sillen och stapla assietterna på varandra i kylen. Hit kan man förbereda.
  3. Ta bort plasten. Lägg på dillen i små vippor och hyvla över ost. Servera gärna med rostat knäckebröd och smör.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: bjud med glutenfritt specialknäcke.
Gör mjölkfri: byt prästosten mot mjölkfritt ostalternativ och smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar hela matjessillfiléer (à 200 g)
  • 2 tsk rapsolja (gärna kallpressad)
  • 1 - 1 1/2 späda salladslökar
  • 1 knippa dill
  • 1 bit prästost
  • ev knäckebröd och smör till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1094 kJ / 261 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer