Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Toppa sillen med smörstekt kavringssmul och brynt smörkräm. Matjessill har sällan smakat så gott! Äppelsalladen, kavringssmulet och smörkrämen går fint att förbereda dagen innan. Lägg ihop vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
Kavringsmul
2 skivor kavring
3 msk smör
Brynt smörkräm
25 g smör
1 dl smetana eller crème fraiche
Matjesill
1 syrligt äpple
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 förp, hela matjessillfiléer (à 200 g)
1/2 dl finskuren gräslök
2 msk finriven pepparrot
För alla
Kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1445 KJ / 349 kCal
Fett26 g
Salt5.88 g
Kolhydrater21 g
Protein9 g
Kommentarer
Fantastisk rätt , lätt den godaste sillrätten !
Helena
2023-07-31Hej, detta recept är en av de bästa sill rätter jag gjort. Gör alltid succé, en liten surpris.
Anna-liisa
2022-08-26Jättegott! Bytte till rostbiff för de som inte tycker om sill, funkade bra!
Jeanette
2020-11-22