Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm

13
1
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm

Toppa sillen med smörstekt kavringssmul och brynt smörkräm. Matjessill har sällan smakat så gott! Äppelsalladen, kavringssmulet och smörkrämen går fint att förbereda dagen innan. Lägg ihop vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm

Ingredienser

6 portioner

Kavringsmul

2
skivor kavring
3 msk
smör

Brynt smörkräm

25 g
smör
1 dl
smetana eller crème fraiche

Matjesill

1
syrligt äpple
1 tsk
äppelcidervinäger
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
malen svartpeppar
2
förp, hela matjessillfiléer (à 200 g)
1/2 dl
finskuren gräslök
2 msk
finriven pepparrot

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Jeanette

11/22/2020

Jättegott! Bytte till rostbiff för de som inte tycker om sill, funkade bra!

Näringsvärde per portion

Energi 1445 KJ / 349 kCal
Fett 26 g
Salt 5.88 g
Kolhydrater 21 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept