Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
6
Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

En klassiker i helt ny tappning. Smördeg med allt som hör sommaren till. Färskpotatis, rödlök, prästost, matjessill, gräddfil och dill- kan det bli mer somrigt? Passar lika bra till lunch en sommardag som på midsommarbuffén.

Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
5   färskpotatisar
2   färska rödlökar
250 g  färsk smördeg
2 dl  riven prästost
salt och peppar
2   matjessillfiléer
2 dl  gräddfil
1   kruka dill

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri gräddfil.

Gör så här

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Gjort den flera gånger, funkar även att byta ut sill mot löjrom och gräddfilen mot smetana för en lyxig variant.

Heidi

2021-12-27

Underbart! Det gör vi igen 👍Tar mer potatis.

Anna

2020-07-06

Mycket god

Björn

2019-06-16

Näringsvärde per portion

Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett39 g
Salt3.15 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillcarpaccio
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostsnurror med fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.4 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad vegokebab i bröd
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad blomkål
Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
Under 60 min att tillaga