Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

23
5 Klimatsmart
Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

En klassiker i helt ny tappning. Smördeg med allt som hör sommaren till. Färskpotatis, rödlök, prästost, matjessill, gräddfil och dill- kan det bli mer somrigt? Passar lika bra till lunch en sommardag som på midsommarbuffén.

Skriv ut
Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
5
färskpotatisar
2
färska rödlökar
250 g
färsk smördeg
2 dl
riven prästost
-
salt och peppar
2
matjessillfiléer
2 dl
gräddfil
1
kruka dill

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri gräddfil.

Gör så här

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Anna

2020-07-06

Underbart! Det gör vi igen 👍Tar mer potatis.

Björn

2019-06-16

Mycket god

Kerstin

2018-06-27

Sååå gott och uppskattat

Näringsvärde per portion

Energi 2539 KJ / 607 kCal
Fett 39 g
Salt 3.15 g
Kolhydrater 44 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept