Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

En klassiker i helt ny tappning. Smördeg med allt som hör sommaren till. Färskpotatis, rödlök, prästost, matjesill, gräddfil och dill- kan det bli mer somrigt? Passar lika bra till lunch en sommardag som på midsommarbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten. Låt den svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Ansa och skiva löken tunt. Skiva potatisen.
  4. Rulla ut smördegen på sitt papper på en plåt. Nagga degen och grädda den mitt i ugnen ca 10 minuter. Tryck till degen lätt.
  5. Fördela lök, potatis och ost på degen. Salta och peppra. Grädda ytterligare 5-10 minuter. 
  6. Skär sillen i bitar och fördela på flarnet, klicka på gräddfil och garnera med repad dill.
  7. Skär flarnet i mindre bitar och servera.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 färskpotatisar
  • 2 färska rödlökar
  • 250 g färsk smördeg
  • 2 dl riven prästost
  • salt och peppar
  • 2 matjessillfiléer
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2539 kJ / 607 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept