Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill på grillen

Varm matjessill är ju otroligt gott och det här receptet på matjessill på grillen är en riktig höjdare som dessutom är enkel att göra. Du behöver bara matjessill, rödlök, dill, gräslök och smör. Kanske en ny sommarfavorit?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 2 port eller 4 bufféport.

  1. Tänd grillen.
  2. Häll av sillfiléerna. Skala och hacka rödlöken fint. Skär dill och gräslök fint.
  3. Lägg sillfiléerna i en ugnssäker form och täck med rödlök, dill och gräslök. Skär smöret i tärningar och lägg ovanpå.
  4. Sätt formen på grillgallret och lägg på locket på grillen, låt formen stå under lock i ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 600 g hel matjessillfilé
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 kruka gräslök
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?