Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett
Matjessill är ett måste under den svenska sommaren. I den här varianten placerar du sillen på en bädd av mandelpotatis och ringlar en utsökt smörvinägrett över. Innan servering garnerar du med ägg och purjolök och rätten är klar att avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
6 portioner
700 - 750 g mandelpotatis
1/2 purjolök
2 kokta ägg
3 burkar hela matjessillfiléer (à 200 g)
salt och peppar
Smörvinägrett
75 g smör
2 tsk balsamvinäger
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer