Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett

Matjessill är ett måste under den svenska sommaren. I den här varianten placerar du sillen på en bädd av mandelpotatis och ringlar en utsökt smörvinägrett över. Innan servering garnerar du med ägg och purjolök och rätten är klar att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett

Ingredienser

6 portioner
700 - 750 g  mandelpotatis
1/2   purjolök
2   kokta ägg
3   burkar hela matjessillfiléer (à 200 g)
salt och peppar

Smörvinägrett

75 g  smör
2 tsk  balsamvinäger
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sill-sushi
Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga