Sillag för inläggning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sillag för inläggning

Till midsommar och jul är det både roligt och trevligt att kunna bjuda på sill du har lagt in själv. Här har du ett lättlagat recept på en god och smaklig lag för inläggning av sill. För sillagen behövs ättikssprit, socker, lagerblad och kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lagen i en kastrull, ge den ett uppkok så sockret smälter och låt den sedan kallna.
  2. Skär sillen i bitar. Slå över lagen och låt dra i ett dygn.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 5 hela nejlikor
  • 1/2 msk stött kryddpeppar
Lägg till i inköpslistan