Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vanilj- och limesill

Sillen är ett återkommande måste på julbordet och det är därför kul att variera med olika inläggningar. I den här magnifika versionen blandas sillen med de ovanliga smaksättarna limeblad, vaniljstång och apelsin och blir till en höjdarkombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citrusfrukterna och riv skalen fint utan att få med det vita. Blanda ner rivet i inläggningslagen från receptet 1-2-3-lag.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna ur lagen. Lägg även i stången.
  3. Skala och finhacka löken. Tillsätt den och resten av kryddorna. Rör om väl.
  4. Skär sillen i bitar och vänd ner. Låt stå kallt i 2 dagar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 2 1/2 burkar urvattnad inläggningssill
  • 1 sats inläggningslag (se recept under steg 1)
  • 1 vaniljstång
  • 1 silverlök
  • 4 kaffir limeblad
  • 3 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
Lägg till i inköpslistan