Vanilj- och limesill

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
3
Vanilj- och limesill

Sillen är ett återkommande måste på julbordet och det är därför kul att variera med olika inläggningar. I den här magnifika versionen blandas sillen med de ovanliga smaksättarna limeblad, vaniljstång och apelsin och blir till en höjdarkombination!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Vanilj- och limesill

Ingredienser

10 portioner
1   citron
1   apelsin
1   lime
2 - 2 1/2   burkar urvattnad inläggningssill
1   sats inläggningslag (se recept under steg 1)
1   vaniljstång
1   silverlök
4   kaffir limeblad
3   lagerblad
6   vitpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Detta är en oväntat god inläggning! Jag gjorde den för att ha med en lite udda variant förra året och den blev klart bäst. Jag hittade inga limeblad, men det blev gott ändå!

Cecilia

2007-12-11

Oavsett bild så blev vi jätteförtjusta i denna inläggning Kommer att bli en ofta återkommande rätt på vårt smörgåsbord

Maud

2007-06-30

Hej. Är inte bilden växlad med Het Honungssill för honungssillen bör bli vit med lite grönt i. Det är något som inte stämmer!!?? Thore Svensson

Thore

2005-12-23

Testa liknande recept

Björnbärssill på tångknäcke
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsinsmak
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och pepparrotssill
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga