ÖVER 60 MIN | Enkel

Kryddsill med citron

Smaksätt egen sill – snabbt och enkelt. Till denna kryddsill används 5-minuterssill som kryddas i en lag med kryddpeppar, stjärnanis, nejlika, kanel och citron. Perfekt till julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten med kryddorna. Låt sjuda ca 5 minuter under lock. Låt svalna helt.
  2. Skala och skiva löken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Skala det yttersta skalet på citronen med en skalare.
  3. Häll av sillen och skär i bitar.
  4. Varva lök, sill och citronskal i väl rengjorda glasburkar med lock. Slå på lagen med kryddorna och förslut.
  5. Låt stå minst 2 dygn i kylen innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 10 hela nejlikor
  • 2 stjärnanis
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten rödlök
  • 1 citron
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 819 kJ / 196 kCal